Wij geloven in een toekomst waarin robots een rol gaan spelen in ons leven. Niet in plaats van mensen, maar samen met mensen. Met deze visie gaan we op pad om mensen en organisaties kennis te laten maken met robots.

Wil jij daar deel van uit maken, kijk dan welke vacatures en stages wij kunnen bieden.

Momenteel hebben wij geen openstaande vacatures en/of stageplaatsen beschikbaar.

 

Ervaringen stagiaires   

Rosa van Ree

Kunstmatige intelligentie, Universiteit van Utrecht

De stage-opdracht

Tijdens de 3 maanden die ik bij RobotXperience heb mogen doorbrengen heb ik van alles mogen doen. Van robots programmeren, tot meedraaien op de events. Voor mijn overkoepelende opdracht werkte ik een stappenplan uit dat organisaties, die graag willen innoveren, maar eigenlijk niet goed weten hoe ze dat moeten aanpakken, helpt en begeleidt bij de eerste fasen van een innovatieproces.

Mijn opdracht leerde me niet alleen veel over innovatieprocessen, de mogelijkheden van technologie en het consultancy vak, maar zorgde er ook voor dat ik leerde om achter mijn eigen werk te staan, anderen te overtuigen en trots te zijn op mezelf.

Over de organisatie

Binnen de kortste keren voel je je welkom bij RobotXperience. Iedereen is super benieuwd naar de nieuwe stagiairs en gaat graag het gesprek met je aan. Er heerst een ongedwongen en open werksfeer, waar iedereen eerlijk is en iedereens mening telt. Door het enthousiasme van het gehele team word je binnen no-time opgezogen in de wereld van technologie en robots.

Ondersteuning

Achter mijn laptopje zat ik in mijn eentje vaak dingen te lezen en schrijven voor mijn opdracht. Inspiratie kreeg ik uit alle hoeken, door de gesprekken die ik met iedereen op kantoor voerde en de artikelen die ik toegestuurd kreeg.Mijn belangrijkste begeleider was Tom. Om de zoveel tijd zonderden we ons af en spraken we over wat ik had geschreven. Hij gaf me nieuwe inzichten, feedback en tips, maar vond het ook zeker niet erg om een beetje met me over de stof te sparren wanneer we het niet eens waren. Daarbij staat het hele team klaar om vragen te beantwoorden, advies te geven en je te inspireren.

Belangrijkste leerpunten

Bij alles wat ik heb gedaan en heb meegemaakt kon je merken dat het team van RobotXperience graag zijn kennis wil overdragen. Hierdoor zaten voor mij veel van de leerpunten op onverwachtse plekken. Ik vond t heel leuk om te zien hoe een innovatief bedrijf in elkaar zit, zijn projecten runt en omgaat met klanten. Ook het bijwonen van de workshops en keynotes was leerzaam, de verschillende stijlen waarmee gepresenteerd werd werkte erg inspirerend.

Sam Meijers

Robotica en mechatronica, Hogeschool van Amsterdam

De stage-opdracht

Tijdens mijn stageperiode bij RobotXperience, in het tweede semester van mijn derde leerjaar, ben ik werkzaam geweest als onderzoek en ontwikkeling stagiair. Hierbij luidde mijn stageopdracht ‘Hoe kunnen we mens-machine interactie verbeteren en optimaliseren met tools voor kunstmatige intelligentie?’.

Het doel van de stageopdracht was dan ook om nieuwe manieren te vinden om de Pepper robot te laten communiceren met gebruikers. Mens- machine interactie is hierbij de visuele en communicatieve wisselwerking tussen robot en gebruiker.
Om een antwoord te kunnen geven op de hoofdvraag is er onderzoek gedaan naar kunstmatige intelligentie en API-sets die dit mogelijk maken. Deze sets bieden toepassingen op het visuele en communicatieve vlak tussen robot en de gebruiker. Na de oriëntatie is er gekeken naar de integratiemogelijkheden en directe toepassingen van Dialogflow en Amazon Recognition.
In de stageperiode van februari 2019 tot en met juni 2019 heb ik volledig mogen meedraaien en waren ze volledig transparant naar mij. Hierbij is een continu lopend leerproces kenmerkend geweest. Naast het onderzoek en het ontwikkelen, is er ook aandacht besteed aan het functioneren in een bedrijf en het milieu waarin het zich bevindt. Zo werd er ook nadruk gelegd op het representatief kunnen adviseren over de bedrijfsactiviteiten en producten.

Over de organisatie

RobotXperience is een jong, innovatief en ambitieus bedrijf. In feite is het een startup te noemen, maar zo voelt het niet. De oprichters en partners zijn professioneel en hebben een groot netwerk opgebouwd over de jaren heen. Iedereen heeft zijn eigen afdeling en takenpakket, maar staan altijd open voor input van derden. Dit heeft mij in gelegenheid gebracht om met een kritische blik naar bestaande systemen te kijken en daarover te discussiëren. Zo hebben we verschillende brainstormsessies gehad over de vormgeving van de vernieuwde website, bedrijfsvoering en een verscheidenheid aan projecten.

De werksfeer is heel relaxed. Vanwege de kleine omvang van het bedrijf, met uiteenlopende expertises, is er vaak ruimte om een gesprekje aan te knopen over whatever. Het team is duidelijk gepassioneerd over wat ze doen en dat geeft energie.

Ondersteuning

Het moment dat je binnenkomt is er veel aandacht om het bedrijf te leren kennen. Ondanks de kleine omvang, is RobotXperience ontzettend actief op verschillende vlakken. De eerste maand werd er dan ook de tijd genomen om mij kennis te laten maken met de bedrijfsactiviteiten.

Na kennis te hebben gemaakt en het gedachtegoed van RobotXperience te hebben ingezien, was er veel ruimte voor onderzoek en vragen over robotische toepassingen en de ethische kwesties die daarmee gepaard gaan.

Het moment van daadwerkelijk ontwikkelen en integreren ben je meer op jezelf aangewezen. De stageopdracht had dan ook zeer technische aspecten en vergt een breed pakket van competenties. Dit heeft ertoe geleidt dat er voornamelijk vooronderzoek heeft plaatsgevonden en daadwerkelijke integratie is uitgebleven. RobotXperience is een echte trendwatcher en is kundig in het aanbieden van bestaande technologie.

De mensen

Tom Ederveen en Randall van Poelvoorde zijn mannen met een passie voor technologie en alles wat daarbij komt kijken. Zij waren dan ook een echte inspiratiebron en wisten je nieuwe inzichten te geven. Helma Lensen is de lijm die alles bij elkaar houdt, ze heeft kennis over alles en iedereen in het bedrijf en schroomt niet om je in de breedste zin te kunnen helpen.

Koen Sanderse

Robot Programmeur, Mediacollege Amsterdam

De stage-opdracht

Vanaf 18 februari tot 12 Juli 2019 was is stagiair bij RobotXperience. Hier heb ik kennis gemaakt met Pepper en de robot NAO. Tijdens mijn stage was ik verantwoordelijk voor het programmeren van de robots voor evenementen en keynotes. Ik heb ook veel diverse opdrachten gekregen, zoals een WordPress plugin maken, of programmeer les geven aan iemand. Uiteindelijk heb ik ook het grote robot kennisspel gemaakt en online gezet op de site van robot-onderwijs.

Over de organisatie

Er is altijd meer te leren bij RobotXperience, en iedereen wilt je hier graag mee helpen. Het is duidelijk een open werksfeer waar je altijd welkom bent om vragen te stellen, of om iets te delen waar jij enthousiast over bent. Iedereen is enorm enthousiast over robots en wilt graag horen wat jouw mening is.

Ondersteuning

Dankzij de brede kennis van Randall, Helma en Tom heb ik alle hulp gekregen die ik zou wensen. Of ik nou vragen had over presenteren, programmeren, of technologie, zij wisten ervan. Ik ben ook meegegaan met keynotes van Randall en Tom om zo meer te leren over hoe ik effectief kan presenteren. Als ik een technisch probleem had waar ze me niet mee konden helpen, dan kon ik gebruik maken van de kennis van andere stagiaires om zo gezamenlijk het probleem op te lossen.

Belangrijkste leerpunten

Ik heb enorm veel geleerd bij RobotXperience. Dankzij het bijwonen van keynotes heb ik geleerd hoe ik mijn boodschap zo goed mogelijk overbreng naar een groep mensen. Via de diverse opdrachten en kansen die ik heb gekregen heb ik ook geleerd hoe ik snel en effectief nieuwe technologieën en programma’s kan gebruiken. Mijn zelfvertrouwen is ook flink verbeterd omdat ik verantwoordelijk was voor verschillende belangrijke programmeer klussen.

Elias Hannah

Robot-AI Programmeur stage, Polytech Sorbonne student

De stage-opdracht

In de zomer van 2018, van 1 juli tot 31 augustus, heb ik stage gelopen bij RobotXperience. Het doel van de stage was om een slimme assistent te integreren in een Pepper/NAO robot. Het bedrijf wilde dus een robot hebben die in staat was om met mensen te communiceren zonder de hulp van de mens. Ik integreerde met succes Google Cloud voor de spraakherkenning, IBM Watson Assistant voor de interactie met de gebruiker en Wolfram|Alpha om de robot algemene kennis te geven. Het resulteerde in een robot die op een zeer aanpasbare manier met de gebruiker praat.

Over de organisatie

Omdat RobotXperience een klein bedrijf is van minder dan 20 mensen, leer je iedereen kennen. De sfeer is zeer ontspannen maar ook zeer stimulerend. Inderdaad, wanneer je vragen hebt, kun je deze stellen aan iemand van het bedrijf die je zijn mening zal geven op basis van zijn enorme ervaring met het werken met robots.

Ondersteuning

Ik werkte voornamelijk in autonomie vanwege enkele zeer technische aspecten van mijn stageopdracht, maar als ik vragen had over robotica in het algemeen, over wat mensen van robotica vinden, over de manier waarop mensen met de robot omgaan wanneer ze de kans krijgen of zelfs over hoe ze sociale vaardigheden kunnen verbeteren, zoals hoe ze een presentatie kunnen doen.

Belangrijkste leerpunten

Ik heb veel geleerd van deze stage. Technisch gezien leerde ik hoe ik met het robot-besturingssysteem moest omgaan, hoe ik software van derden kon integreren in een NAO/Pepper-robot, hoe ik ten volle gebruik kon maken van bestaande Python-bibliotheken om het beste gedrag van de robot te verbeteren en te produceren. Vanuit een ander gezichtspunt had ik de kans om te zien hoe een bedrijf ideeën verzamelt, die ideeën deelt met partners en die ideeën uiteindelijk in beweging zet door unieke ervaringen voor hun klanten te creëren.

Sade Kenswiel

Robot Programmeur stage, Werktuigbouwkunde, Haagse hogeschool Delft

De stage opdracht

Van 13 november 2018 tot en met 2 februari 2018 heb ik stage mogen lopen bij RobotXperience. Ik heb de robot Pepper mogen programmeren. Dit werd gedaan aan de hand van projecten die binnen kwamen, hiernaast mocht ik ook zelf mijn eigen ideeën realiseren.Wat ik miste in mijn studie Werktuigbouwkunde is het combineren van werktuigbouwkunde met de zorg. Dat heb ik wel gevonden bij RobotXperience, door goede begeleiding en een breed werkveld heb ik het erg naar mijn zin gehad. Na twee jaar werktuigbouwkunde gestudeerd te hebben met weinig betrekking tot de zorg was het heel erg interessant om dit nu wel 3 maanden lang te doen bij RobotXperience.

Over de organisatie

RobotXperience is een bedrijf waarin er erg flexibel wordt gewerkt. De sfeer op kantoor is erg gezellig, iedereen gaat leuk met elkaar om en het voelt alsof je een familiebedrijf binnen komt. Daarnaast wordt er ook hard gewerkt en is iedereen bereid om elkaar te helpen om zo een beter eindresultaat te kunnen bereiken.

De ondersteuning

Gedurende mijn stageperiode heb ik erg goede begeleiding gehad van iedereen bij RobotXperience, van Elbert in het bijzonder. Hij heeft mij goed laten zien hoe ik het gemakkelijkst de robot kan programmeren en hoe ik de robot kan laten doen wat ik wil. Daarnaast heb ik zelf ook aan projecten gewerkt om Pepper meer mogelijkheden te geven, voor bij de events. Gedurende mijn stage heb ik meegewerkt aan meerdere projecten, na een paar weken werd ik eindverantwoordelijk voor mijn eigen programmeerwerk. Gedurende mijn gehele stageperiode kreeg ik goede begeleiding ook als ik zelf eindverantwoordelijk was kon ik altijd nog terecht bij de werknemers van RobotXperience als ik vragen had.

Belangrijkste leerpunten

Wat mij erg zal bijblijven na de stageperiode is dat technologie veel verder is dan we denken en dat er veel meer bereikt kan worden met technologie later.Tijdens mijn stage bij RobotXperience heb ik vaardigheden opgedaan om eindverantwoordelijk te zijn voor mijn uitgevoerde werkzaamheden, ik heb geleerd om te werken met het programma Choregraphe en om meer credit te nemen voor wat ik zelfontworpen/gemaakt heb.

Comaker team

Stage software Programma robots, ICT, Windesheim

Beste Tom en RobotXperience,

Ik wil namens het team jullie nogmaals bedanken voor de afgelopen vier/vijf maanden die wij mochten werken bij RobotXperience. We hebben allemaal handige tips gekregen voor het presenteren en met plezier bij RobotXperience gewerkt. We hebben het naar ons zin gehad bij het bedrijf. Verder stuur ik met deze email de documentatie van onze code die wij hebben gemaakt om het project af te sluiten. Het team zelf staat open om nog terug te komen als het op de cloud staat om zo nog te leren waar wij nou vastliepen.

Nogmaals bedankt voor de leuke ervaring en Xperience!

Met vriendelijke groet,

Quentin Jong A Tai en team

Willemien Seijdel

Mens machine interactie, Academie Artemis

De stage opdracht

Mijn stage bij RobotXperience begon in september 2017 en eindigde 4 maanden later in december. In deze periode heb ik onderzoek gedaan naar de vraag: ‘In hoeverre kunnen robots in de toekomst onze vriend worden?’. Dit onderzoek is een deel van mijn opleiding Allround Styling aan Academie Artemis te Amsterdam. Mijn opleiding houdt namelijk ook in dat je kijkt naar trends en een voorspelling maakt van hoe deze zich in de toekomst gaan ontwikkelen. Tijdens mijn stageperiode heb ik informatie opgedaan over technologie en heb ik op events ook mogen ervaren hoe mensen reageren op robots. Naast mijn onderzoek heb ik het Social Media gedeelte op me genomen en verschillende taken uitgevoerd op het gebied van vormgeving, zoals het ontwerpen van banners.

Over de organisatie

Bij RobotXperience werd ik warm ontvangen, het is een klein maar een zeer gepassioneerd en vooral hecht team. Op maandag was meestal iedereen aanwezig om met elkaar te vergaderen en projecten door te nemen. Er werd ruim de tijd genomen om alles door te spreken en iedereen zijn mening telde, ook die van mij. Dit zorgde ervoor dat ik me echt een onderdeel van het team heb gevoeld. De sfeer op kantoor was altijd erg ontspannen, iedereen was wel druk met zijn eigen taken, maar was altijd in staat om elkaar te helpen waar dat nodig was.

De ondersteuning

Tijdens mijn stageperiode werd er veel aandacht besteed aan mijn persoonlijke opdracht. Mijn begeleidster Anita van der Hoek besprak regelmatig met mij de voortgang van het onderzoek. Ook de vele gesprekken met Tom Ederveen hebben veel informatie opgeleverd. Tom en Anita zijn altijd kritisch geweest over hetgeen wat ik onderzocht en dat heeft mij enorm gemotiveerd om mezelf nog meer in het onderwerp te verdiepen en ook kritisch naar mijn eigen onderzoek te kijken. Dankzij hun hulp heb ik mijn onderzoek succesvol kunnen afronden.

Belangrijkste leerpunten

Door mijn stageperiode is mijn beeld over robotica enorm veranderd. Ik was niet op de hoogte van wat er mogelijk was op het gebied van technologie en dan met name robots. Nu, vier maanden later, ben ik er meer van bewust wat er op technologisch vlak speelt en hoe we dit zouden kunnen toepassen in ons leven. Het team heeft me doen beseffen dat technologie ook een positieve invloed kan hebben op onze maatschappij. Ik ben van mening dat veel meer mensen zouden moeten weten wat voor voordelen technologie met zich meebrengt.

Cindy Bogers

International Lifestyle Studies , Fontys Hogeschool

De stage opdracht

Voor mijn opleiding International Lifestyle Studies zocht ik een innovatief bedrijf om mijn afstudeeronderzoek bij te mogen doen. Het liefst wilde ik onderzoek doen en een concept ontwerpen voor de gezondheidssector. Via een vacature die ik zag op Facebook kwam ik terecht bij Robotzorg. Hier kon ik beide richtingen (innovatie en zorg) perfect in kwijt. Trendonderzoek is naast concept ontwerpen ook een belangrijk onderdeel van mijn opleiding. Ook dit kwam terug bij RobotXperience. Dit was erg fijn, omdat ik ook op dit gebied veel mee heb gekregen en inspiratie heb kunnen op doen voor mijn afstudeeronderzoek.

Over de organisatie

Het is een kleine organisatie en iedereen zit in dezelfde ruimte. Hierdoor is het makkelijk om vragen te stellen. Iedereen is behulpzaam en denkt met je mee. Ik was er iedere maandag en dinsdag. Op maandag wordt er met iedereen vergadert, waar ik ook bij mocht zijn.

De ondersteuning

Voor mijn onderzoek heb ik een creatieve sessie georganiseerd waar Tom, Anita en Saskia aan hebben deelgenomen. Tom en Anita hebben mij begeleid. Als ik vragen had of stukken van mijn analyses af had namen ze de tijd om hiernaar te kijken. Ze zijn kritisch, maar wel terecht. Zoals ik al eerder had beschreven is iedereen behulpzaam. Ook Helma heeft mij een aantal keer geholpen door het geven van haar mening en advies. Ik kom zelf uit Brabant en was nog nooit in Almere geweest. Helma raadde me iedere maandag aan waar ik die avond echt lekker kon gaan eten.

Belangrijkste leerpunten

Technologie in de zorg is een veel besproken onderwerp. Niet iedereen ziet er de positieve kanten van in en zijn bang dat hun baan wordt overgenomen. Na de afgelopen maanden bij RobotXperience heb ik mijn eigen mening kunnen vormen over technologie en zie ik in dat met name in de zorgsector innovatie steeds belangrijker gaat worden. Ik raad iedere organisatie aan om een workshop bij te wonen van RobotXperience / Robotzorg, waardoor ze in zien dat technologie echt een bijdrage kan leveren.

Ylse Toornstra

Zorgmanagement, Hogeschool Utrecht

De stage opdracht

In de periode van 6 februari 2017 t/m 16 juni 2017 heb ik stage mogen lopen bij RobotZorg, onderdeel van RobotXperience. Ik heb een onderzoek verricht naar waar technologie een positieve bijdrage kan leveren aan de kwaliteit van leven binnen de sector thuiszorg. Gedurende de stageperiode heb ik informatie opgedaan over technologie en haar toegevoegde waarde, de sector thuiszorg en de problematiek binnen deze sector. Daarnaast heb ik nevenactiviteiten verricht zoals het schrijven van een artikel en het ondersteunen van een demonstratie.

Over de organisatie
Bij RobotXperience is er sprake van flexwerken, wat ik persoonlijk erg fijn vind. De sfeer op kantoor was altijd ontspannen. Er werd hard gewerkt maar er was ook aandacht voor elkaar. Het enthousiasme voor het vak werd hier gedeeld.

De ondersteuning
Er werd voldoende ruimte gegeven voor mijn eigen ontwikkeling waardoor ik leerde zelfstandig een adviesrapport te schrijven. Wekelijks had ik een voortgangsgesprek met mijn begeleider Tom Ederveen. Tom wist mij de juiste vragen te stellen waardoor ik extra gemotiveerd raakte in het onderwerp. Met de juiste feedback wist ik het resultaat tot een mooi einde te brengen. De ondersteuning heb ik als erg prettig ervaren.

Belangrijkste leerpunten
Het achterhalen van de ‘why’ vraag is iets dat ik mee heb genomen in mijn verdere opleiding. Waarom je iets doet is de belangrijkste vraag die je voorafgaand aan een onderzoek of opdracht dient te beantwoorden. Vanuit daar kan je verder werken. Ook de manier van vragen stellen neem ik mee gedurende mijn opleiding. Op een speelse en prikkelende manier het antwoord verkijgen op je vraag is erg leuk en effectief. En tot slot heb ik nog steeds baat bij de manier waarop ik heb geleerd een document op te stellen. Ik zie mijn stage bij RobotZorg als leerzaam en inspirerend.